spinoff1

Institut za nuklearne nauke “Vinča” potvrđuje iz dana u dan da zaslužuje status Instituta od nacionalnog značaja. Ne samo to, već je Institut idealno mesto i za Eric Boer-a, direktora i osnivača ACE Akademskog Inkubatora Univerziteta u Amsterdamu, koji je proglašen za najbolji Inkubator Startup-Spinoff.

Sa svojim desetogodišnjim iskustvom i impozantnim rezultatima koje ostavlja iza sebe, ukazao je čast Institutu svojom posetom, tokom koje je i predstavio svoj program namenjen mladim ljudima.

“Mladi i obrazovani ljudi sa kojima radim uvek imaju isto godina i nikada ne stare, a to je nešto što vam uvek daje vetar u leđa”, izjavio je Eric Boer.

spinoff2

Kako bi se istraživanja i sama nauka primenjivale brže i bolje, osnovan je Naučni Spinoff-Startup Inkubator u Institutu Vinča, čija je svrha trasformisanje znanja studenata, doktoranata, kreativaca, istraživača i naučnika u pravcu komercijalnog razvijanja nauke i tehnologije, kao obrazovanja u poslovne svrhe.

spinoff3

Ovim Institut “Vinča” poziva sve zainteresovane kreativne ljude da iskoriste svoje znanje i započnu sopstvene Startup-Spinoff kompanije, kao i da ih priključe partnerskoj mreži naučnog Startup/Spinoff Inkubatora Instituta za nuklearne nauke “Vinča”.

spinoff4